20/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Gulrotsuppe med kyllingboller
Gulrotsuppe er jo utrolig godt da, og blir ekstra god med kyllingboller i. En litt mer mettende suppe. Så blir jo en slags kjøttbollesuppe med kylling. Kyllingboller lager man selv, og trekker i kraften man skal bruke til suppen.
Du trenger
(til 4 personer)
Kyllingboller
400 gram kyllingkjøttdeig
0,5 dl griljermel
0.5-1 ts tørket chili etter ønske
1 ts paprikakrydder
1 ts salt
1 ts kvernet pepper
1 ss hakket frisk basilikum
1,5 liter vann
3 kyllingbuljongterninger
Gulrotsuppe
Ca. 10 dl av kraften til kyllingbollene
800 gram gulrot
1 løk
2 dl crème fraîche
1 SS tomatpuré
1 ts salt eller etter smak
0,5 ts kvernet pepper
0.5 ts chiliflakes (kan sløyfes)
Litt olje til steking
Slik gjør du
Kok opp vann og buljong i en kasserolle
Bland kyllingkjøttdeig og alle ingrediensene i en bolle.
Form små kyllingboller. Bruk en skje og våt hånd.
Legg de så over i kraften. La de trekke 10-15 minutter (ikke koke)Ta de så opp av kraften og legg de til side.
Kutt opp løken i små biter og gulrot i mindre biter.
Stek løken i litt nøytral olje til den er blank og myk. Tilsett tomatpureen og la det surre et par minutter til.
Tilsett gulrøtter, kraft og ev. chili. Gi suppen et oppkok og la den småkoke under lokk til gulrøttene er møre, etter ca. 15-20 minutter etter hvor store biter du har.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender.
Tilsett 2 dl crème fraîche og kjør det til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper. Syns du den blir for tykk, ha i litt mer kraft.
Så kan du legge i kyllingbollene.
Da er det bare å servere.
Dryss gjerne over litt grønt ved servering, og gjerne en skje crème fraîche
Kommentarer
Skriv en kommentar