09/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Helstekt kylling med hasselbackgrønnsaker
En nydelig kyllingmiddag med bakte grønnsaker. Grønnsakene snittes som hasselbackpoteter, da får de en mye penere utseende. Jeg har også potet i formen. Den hele kyllingen kutter jeg åpen på ene siden, og bretter den ut over grønnsakene i formen. Så marineres den litt i Fantabrus, kikkoman og krydder.
Du trenger
(til 4 personer)
1 hel kylling naturell
Diverse rotgrønnsaker etter ønske (jeg plukker ut fra en slik rotmiks pose)
2-3 mindre gulrøtter
4 poteter delt i to
Litt olje
Salt
Pepper
Marinade
1 dl Fanta
4 ss kikkoman med salt
1 ts peppermiks
1 ts paprikakrydder
Slik gjør du
Vask grønnsakene. Skrell om du ønsker. Jeg skreller beter og sellerirot
Del grønnsaker i ønskede biter. Noen på langs bare. Kutt snitter på skrå i grønnsakene. Bruk spisepinner/grillspyd på hver side. Så kutter du ikke gjennom. De skal jo henge fast.
Legg grønnsakene i en stekeform. Bland i litt olje, salt og pepper.
Kutt åpen kyllingen på den ene siden. Brett den ut i formen over grønnnsakene
Bland marinaden og ha den over kyllingen
Stek alt på 180 grader til kyllingen har en kjernetemperatur på ca 68 grader. Det tar ca 1 - 1,5 gang. La kyllingen hvile i 10-15 minutter når den er ferdig.
Som saus bruker jeg kyllingbuljong og vann. 2 terninger og 5 dl vann (Kan bruke kraft fra formen, men med rødbeter i så blir ikke fargen pen)
Koker opp og jevner med maizena/vann. Smaker til med fløte, pepper og salt.
Da er det bare å hugge innpå
Kommentarer
Skriv en kommentar