29/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Helstekt kylling med stekt ris og grønnsaker
Kylling er alltid en god middag, og spesielt helstekt kylling. Da kan man for eksempel også bruke de grønnsaker man ønsker i formen. Her serverer jeg med stekt ris og grønnsaker. Krafta fra formen bruker jeg til saus. Jeg steker 2 hele kylling denne gangen. Begge er på 1.4 kg. Vi er 5 personer til middag.
Du trenger
(holder til 5-6 personer)
2 hele kylling á ca. 1,4 kg
5 dl eplejuice
Frisk løpestikke, selleriblader og oregano
Valgfri grønnsaker (jeg har kun brukt gulrot, rødløk og hvitløk)
Litt olje
Salt
pepper
Paprikakrydder
Slik gjør du
Kutt opp grønnsaker du ønsker i formen. Ha de i en langpanne. Dette for å løfte kyllingen opp fra bunnen. Og få en bedre smak på krafta.
Så fyller jeg på eplejuice i formen
Kyllingen tørker jeg av. Fyller den med litt friske urter. Mengden er ikke så veldig nøye her. Litt av hvert bare.
Jeg binder så opp beina, og legger kyllingen oppå grønnsakene i formen.
Smører kyllingen inn med litt olje.
Og krydrer med salt, pepper og paprikakrydder.
Kyllingen steker jeg på 180 grader i ca. 1.15-1.30 tid. Til kjernetemperaturen er på ca 68 grader.
Krafta fra formen har jeg over i en egen kasserolle. Koker opp og jevner til med maizena og vann til ønsket tykkelse. Så smaker jeg til med litt salt og pepper. Finkutter litt persille og har i sausen.
Du velger selv hvilket tilbehør du ønsker å servere sammen med kyllingen.
Kommentarer
Skriv en kommentar