13/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Hjemmelagde karbonader med løk
Hjemmelagde karbonader er jo bare så godt. Og du kan servere de til både lunsj og middag. Her har jeg løk og gressløk i karbonadene. Jeg syns at karbonader kan bli litt tørre med bare karbonadedeig. Derfor blander jeg inn litt kjøttdeig fra storfe.
Du trenger
(gir 8 saftige karbonader)
2 løk til steking
400 gram karbonadedeig
100 gram kjøttdeig
1 ts salt
1 finhakket løk
0,5 dl gressløk
1 egg
1 dl melk
0,5 ts ingefær
0,5 ts malt allehånde (kan sløyfes)
25 gram potetmel
1 ts pepper (bruker peppermiks her)
Slik gjør du
Kutt opp to løk i strimler. Brun de i en panne med smør. Fettet fra løken steker jeg karbonadene i. Det gir litt ekstra god smak.
Finhakk 1 løk
Bland alle ingredienser til karbonadene i en bolle
Form karbonader etter ønsket størrelse
Stek i en panne med smør. Skru ned tempen når du har brunet de på begge sider. Og la de kose seg til de er gjennomstekt.
Når karbonadene nesten er ferdig, har jeg tilbake løken i pannen. Lar dette surre sammen frem til servering.
Kommentarer
Skriv en kommentar