
15/01/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Hjemmelagde polarbrød
Polarbrød er nydelig til frokost eller lunsj. Og det meste av pålegg kan du ha på de. Du får kjøpt de på butikken til over 30 kr posen, men de blir jo så mye bedre om du baker de selv. Jeg har brukt utstikker på 11 cm til disse. Du velger selv om du vil ha de litt større.
Du trenger
(Ca. 25 Polarbrød)
5 dl melk
6 dl hvetemel
6 dl siktet rugmel
2 ts salt
1 pose tørrgjær
0,5 dl sirup
100 g mykt smør
Slik gjør du
Varm opp melken til 37 grader og rør ut gjæren.
Bland sammen mel, salt, sirup og mykt smør med en kjøkkenmaskin. Spe med melken. La det elte i 10 minutter. Deigen skal akkurat være slik at den ikke henger fast i fingrene.
Sett til heving i 30 minutter.
Ha deigen på benken med litt mel. Kna den godt. Kjevle ut deigen (0,5-1 cm)
Stikk ut runde former på 10-15 cm. (Du velger selv hvor store du vil ha de)
Legg brødene på et stekebrett med bakepapir. La de heve i ca.30 minutter til.
Stikk de så med en gaffel, dette er viktig så de ikke blåser seg opp.
Stekes i ovn på 250 grader i 4-5 minutter eller til de har fått en gyllen farge.
Avkjøl på rist.
Nå er det bare å nyte nystekte polarbrød med ditt favoritt pålegg. De kan fint fryses, er egentlig først da de blir polarbrød.
Kommentarer
Skriv en kommentar