13/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Hjemmelaget blomkål- og broccolisuppe
Denne supper er enkel og god. Passer fint som middag med noen rundstykker til, eller som en forrett. Her har jeg servert med stekt spekeskinke som garnityr, men bacon passer også utmerket. Med matvareprisene som er nå på grønnsaker, så blir dette nesten luksusmiddag.
Du trenger
(1,3 liter suppe)
1 blomkål
1 brokkoli
1.1 liter vann
2 grønnsaksbuljongterninger
salt
pepper
spekeskinke
1 dl fløte
Jeg har også brukt 2 ss vegeta krydder. Om du ikke har dette, så kan du bruke en ekstra terning med buljong.
Maizenna og litt kaldt vann til jevning
Slik gjør du
Del opp blomkål og broccoli i mindre buketter. Legg de i en kasserolle.
Fyll på med ca. 1.1 liter vann og buljongterninger. Kok grønnsakene helt møre
Imens grønnsakene koker kan du steke opp litt spekeskinke eller bacon i biter. Ha det så over på et papir. Slik blir det sprøtt.
Bruk en stavmikser og kjør suppen helt glatt. Du kan sile den om du ønsker for å få den litt mer silkemyk. Jeg syns det er greit å beholde den slik hjemme. Hadde dette vært til gjester, hadde jeg silt den.
Jevn så til suppen med maizenna og vann til ønsket tykkelse.
Smak til med fløte, salt og pepper. Ev. Vegeta
Da er det bare å servere. Server gjerne med noe godt brød
Kommentarer
Skriv en kommentar