Hjemmelaget ertestuing

En enkel, rask og veldig god oppskrift på hjemmelaget ertestuing som i tillegg er glutenfri. Ertestuing er jo nydelig til for eksempel lutefisk og kjøttkaker.

Ingredienser


(4 voksne porsjoner)


250 gr tørkede, grønne erter

75 gr smør/margarin

salt

kvernet pepper

1 klype sukker

Slik gjør du


La ertene ligge i rikelig med vann natten over.

Hell av bløtevannet og ha ertene over i en kasserolle. Fyll på med friskt vann til vannet står et par cm over ertene.

Kok opp og fjern eventuelt skum som legger seg på toppen. Dekk kasserollen med et løstsittende «lokk» av aluminiumsfolie eller la et lokk ligge litt halvveis på.
Kok ertene møre i ca. én time. Når ertene er møre har mye av vannet fordampet, men det skal fortsatt være noen centimeter med vann igjen.

Tilsett smøret og kjør alt sammen med en stavmikser til en jevn, men samtidig litt grov puré eller ønsket konsistens.

Smak ertestuingen til med salt og kvernet pepper. Ønsker du en ekstra sødmefull ertesmak kan du tilsette en klype sukker.

Da er den ferdig til servering

0
Feed

Skriv en kommentar