Hjemmelaget gryterett (Meksikansk variant)

En skikkelig god hjemmelaget gryterett dette. Har du først prøvd den, vil du aldri bruke Toro igjen. En god gryterett er ikke vanskelig å lage selv. 

Du trenger


(til 4 personer)

400 gram kjøttdeig

1 boks mais

1 boks kidneybønner

1,5 dl ukokt ris

1 ss tomatpuré

2 fedd hvitløk

1 løk

1 paprika

1 pakke hakkede tomater

3 dl grønnsaksbuljong

1 ts chiliflak

2 ts spisskummen

Salt

Pepper

Fersk oregano

Tilbehør

Rømme

Nachochips

Ev. Salat

Slik gjør du


Brun kjøttdeigen i en varm panne eller gryte. Bruk litt olje om du trenger det for å unngå at det brenner seg fast.

Legg den ferdigstekte kjøttdeigen til side, og surr løk og paprika oppskåret i mindre biter. Og finhakket hvitløk i den samme pannen/gryten. La det surre på medium varme til at løken er blank og myk, men ikke brun.

Lag en liten grop til tomatpureen, og la den frese et lite minutt for å ta bort litt av spissen. Du kan tilsett 1 ts sukker om du ønsker.

Ha oppi den ferdigstekte kjøttdeigen, en boks hakkede tomater, buljong, mais, ris, vann og krydder (med unntak av salt og pepper). La koke i 20-30 minutter, til risen er ferdigkokt. Spe med mer vann underveis dersom du ser den blir for tykk.

Mot slutten av av koketiden skyller du kidneybønnene og har de i gryten.

Smak til med salt og pepper, og dryss over fersk oregano rett før servering.

0
Feed

Skriv en kommentar