28/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Hjemmelaget gryterett (Meksikansk variant)
En skikkelig god hjemmelaget gryterett dette. Har du først prøvd den, vil du aldri bruke Toro igjen. En god gryterett er ikke vanskelig å lage selv.
Du trenger
(til 4 personer)
400 gram kjøttdeig
1 boks mais
1 boks kidneybønner
1,5 dl ukokt ris
1 ss tomatpuré
2 fedd hvitløk
1 løk
1 paprika
1 pakke hakkede tomater
3 dl grønnsaksbuljong
1 ts chiliflak
2 ts spisskummen
Salt
Pepper
Fersk oregano
Tilbehør
Rømme
Nachochips
Ev. Salat
Slik gjør du
Brun kjøttdeigen i en varm panne eller gryte. Bruk litt olje om du trenger det for å unngå at det brenner seg fast.
Legg den ferdigstekte kjøttdeigen til side, og surr løk og paprika oppskåret i mindre biter. Og finhakket hvitløk i den samme pannen/gryten. La det surre på medium varme til at løken er blank og myk, men ikke brun.
Lag en liten grop til tomatpureen, og la den frese et lite minutt for å ta bort litt av spissen. Du kan tilsett 1 ts sukker om du ønsker.
Ha oppi den ferdigstekte kjøttdeigen, en boks hakkede tomater, buljong, mais, ris, vann og krydder (med unntak av salt og pepper). La koke i 20-30 minutter, til risen er ferdigkokt. Spe med mer vann underveis dersom du ser den blir for tykk.
Mot slutten av av koketiden skyller du kidneybønnene og har de i gryten.
Smak til med salt og pepper, og dryss over fersk oregano rett før servering.
Kommentarer
Skriv en kommentar