Hjemmelaget jordbær-is (2 liter)

Denne grunnoppskriften på iskrem er enkel å lage, og den kan smakes til med dine favorittsmaker. Tilsett bær eller hakket sjokolade om du ønsker. Vi fant litt fløte på tilbud, så da ble det litt is. Her har vi lagd jordbær-is med jordbærsyltetøy. Og den er jo bare så god. Den får ikke den veldige røde/rosa fargen med syltetøy, men smaken er nydelig.

Du trenger


(holder til 2 liter is)

1 stk vaniljestang
8 stk eggeplommer
150 g sukker
5 dl Kremfløte
200 gram jordbærsyltetøy


Slik gjør du


Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene.

Visp kremfløten stiv og bland og bland sammen med eggedosisen.

Bland inn syltetøy

Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren.

Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller. Vi rører ca. hvert 30 minutt i 3 timer. Så står den over natta.

Da er det bare å nyte. Jeg syns det er god med litt sjokoladesaus over.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha