17/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Hjemmelaget lasagne (glutenfri)
Oppskrift på hjemmelaget lasagne med kjøttdeig, løk, grønnsaker, ostesaus og rikelig med smeltet ost på toppen. Server gjerne med en grønn salat til. Som grønnsaker bruker jeg lapskausblanding. Den er billig og god, med masse smak. Her har jeg brukt glutenfri lasagneplater og mel til ostesausen, men bruk gjerne vanlig om du ønsker. Denne oppskriften holder til 6 personer.
Du trenger
12 stk lasagneplater (glutenfri)
200 g revet ost
Kjøttsaus
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
(jeg bruker FirstPrice 50% grønnsaker)
2 bokser hermetiske tomater
0.5 Poser lapskausblanding
1 stk løk finhakket
2 stk hvitløksfedd finhakket
1 ss rapsolje
salt
pepper
Ostesaus
7 dl helmelk
200 g revet ost
3 ss hvetemel/glutenfritt mel
2 ss smør
salt
pepper
2 ss gressløk (kan sløyfes)
Slik gjør du
Kjøttsaus:
Brun kjøttdeigen i rapsolje i 3 minutter. Ha i løk, grønnsaker og hvitløk. La frese i ytterligere 3 minutter.
Ha i hermetiske tomater og la koke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ostesaus:
Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og la frese under omrøring i 3 minutter.
Spe med melk og la koke under omrøring i ca 10 minutter til den begynner å tykne. La koke lenger hvis du ønsker en tykkere saus. Vend inn revet ost og smak til med salt og pepper. Ha ev. i gressløk.
Lasagne:
Legg kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis i en ildfast form. Topp med revet ost.
Stek lasagnen i ovnen på 180 grader i ca 45-60 minutter.
(denne er stekt i 55 minutter og kun over/under varme)
La den avkjøles i 20-30 minutter før du skjærer i den, da får sausen "satt seg" og du kan skjære pene biter.
Kommentarer
Skriv en kommentar