12/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Hjemmelaget Moussaka
Hjemmelaget moussaka er en helt nydelig gresk ovnsbakt rett med masse deilige grønnsaker, kjøttdeig og gratinert ost. Serveres gjerne med gresk salat og tzatziki.
Du trenger
(til 6 personer)
1 stor aubergine
1 squash
4 Oppbevar poteter
3-4 ss olje til steking
2 dl revet ost til topping
Kjøttsaus:
400 g kjøttdeig av lam. Du kan også bruke storfe kjøttdeig eller karbonadedeig om du ønsker.
3-4 ss olje
1 rødløk
2 hvitløkfedd
1 1/2 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1/2 ts malt kanel
3 ss oregano
2-3 laurbærblader
salt og pepper etter smak
Bechamelsaus:
3 ss smør
3 ss hvetemel eller glutenfritt lyst mel
5 dl melk
2 egg
1/2 ts revet muskat
2 dl revet ost
Slik gjør du
Stek kjøttdeigen noen minutter i oljen. Ha i løk og hvitløk, og stek videre i ytterligere noen minutter. Ha i hakkede tomater, tomatpure, kanel og laurbærblad. La det koke i 10-15 minutter. Krydre med oregano, salt og pepper.
Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og rør godt i cirka 2 minutter. Rør inn melken og la det koke videre i 5 minutter under omrøring til du har en jevn saus. Dra kjelen av varmen og pisk inn eggene, muskatt og osten.
Skjær aubergine, poteter og squash i tynne skiver. Strø litt salt på skivene. Stek grønnsakene i olje til de er myke og gylne på begge sider. Legg dem på et brett med bakeark og la overflødig olje renne av.
Forvarm ovnen til 180 °C.
Ha litt av ostesausen over i kjøttsausen. Bland sammen. Dette er ganske viktig.
Legg potetene, squashen, auberginen og kjøttsausen lagvis i en ildfast form. Ha over ostesausen og strø over osten.
Gratiner formen i ovnen i cirka 40 minutter.
La den hvile ganske lenge etter steketid. Den bør aller helst stå 30-45 minutter. Da får den satt seg før du skjærer i den.
Server med gresk salat og tzatziki.
Kommentarer
Skriv en kommentar