11/11/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Hjort- og soppgryte
En skikkelig god viltgryte det her. Og når jeg bruker krydder fra vår egen krydderserie. Ja, da blir den enda bedre. Alle våre krydder finner du i nettbutikken vår.
Her har jeg brukt grytekjøtt av hjort og kantarell fra fryseren. Kan bruke annen sopp om du ønsker. Middagen serveres med potetmos eller kokte/stekte poteter
Du trenger
(Til 2 personer)
400 gram grytekjøtt av hjort, eller annet vilt
250 gram sopp (kantarell, aromasopp, champignon e.l)
125 gram bacon i biter
2 ss hvetemel
2 ss smør/margarin
1.5 dl fløte
2 dl kraft (grønnsak eller vilt)
1 ts "Det er helt vilt", Toms matprat viltkrydder
Salt etter smak
2 skiver brunost
Smør/margarin til steking
Slik gjør du
Kutt opp kjøttet i mindre biter eller skiver
Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med fløte og kraft i mens du rører godt. La sausen småkoke noen minutter. Tilsett gjerne litt sukkerkulør for fargen sin skyld. Sausen skal være litt tykk
Stek kjøttet i en stekepanne med smør. Skal bare brunes fort. Ha det så over i sausen. (Stekefett også) Stek bacon i samme pannen som du stekte kjøtt, tilsett soppen mot slutten. Ha det over i sausen sammen med Det er helt vilt krydder. Husk stekefettet her også, mye smak der. La småkoke i ca. 15 minutter. Noe kjøtt trenger lengre tid enn annet. Så kjenn på kjøttet om du er fornøyd.
Bland inn brunost og smak til med salt
Da er det bare å servere.
Kommentarer
Skriv en kommentar