Hvalbiff med løk og fløtesaus

Dette er min favoritt måte å få servert hvalbiff på. I fløtesaus med masse løk, servert med kokte poteter eller potetmos. Selv om det står 400 gram i oppskriften, så stekte jeg hele på 625 gram. Fryser ned til senere.
Hval er en av de mest miljøvennlige kjøttråvarer du kan få tak i. Hvalen lever fritt i naturen uten noen form for oppfôring, vannforbruk eller kjemikaliebruk. Fangsten foregår med små båter, som forurenser lite. Hval er dessuten kortreist, lokal mat, hvor hvalkjøttet gir arbeidsplasser i lokalsamfunn i Norge.

Du trenger


(til 2 personer)

400 gram hvalbiff

1 løk (jeg bruker rødløk)

2 dl fløte

0,5 dl vann eller grønnsaksbuljong

Hvetemel

Salt

Pepper

Smør til steking


SLIK GJØR DU


Skrell løken og del den i to, skjær den i skiver og brun den i en panne.

Skjær hvalkjøttet i skiver på ca. 2 cm tykkelse.

Vend skivene i melet som er tilsatt salt og pepper.

Når løken er brun tas den ut av panna.

Ha mer smør i panna og stek kjøttet pent brunt på hver side. (2-3 minutter på hver side)

Legg løken over biffen. Tilsett vann/kraft og fløte og kok ut panna til sausen tykner litt.

Server hvalbiffen med kokte poteter eller potetstappe.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha