14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Hvalbiff med løk og fløtesaus
Dette er min favoritt måte å få servert hvalbiff på. I fløtesaus med masse løk, servert med kokte poteter eller potetmos. Selv om det står 400 gram i oppskriften, så stekte jeg hele på 625 gram. Fryser ned til senere.
Hval er en av de mest miljøvennlige kjøttråvarer du kan få tak i. Hvalen lever fritt i naturen uten noen form for oppfôring, vannforbruk eller kjemikaliebruk. Fangsten foregår med små båter, som forurenser lite. Hval er dessuten kortreist, lokal mat, hvor hvalkjøttet gir arbeidsplasser i lokalsamfunn i Norge.
Du trenger
(til 2 personer)
400 gram hvalbiff
1 løk (jeg bruker rødløk)
2 dl fløte
0,5 dl vann eller grønnsaksbuljong
Hvetemel
Salt
Pepper
Smør til steking
SLIK GJØR DU
Skrell løken og del den i to, skjær den i skiver og brun den i en panne.
Skjær hvalkjøttet i skiver på ca. 2 cm tykkelse.
Vend skivene i melet som er tilsatt salt og pepper.
Når løken er brun tas den ut av panna.
Ha mer smør i panna og stek kjøttet pent brunt på hver side. (2-3 minutter på hver side)
Legg løken over biffen. Tilsett vann/kraft og fløte og kok ut panna til sausen tykner litt.
Server hvalbiffen med kokte poteter eller potetstappe.
Kommentarer
Skriv en kommentar