06/11/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Hvit Bounty med Dulce de leche
Nei, dette er ikke Mytteriet på Bounty!
Det er nydelig hjemmelaget Bounty sjokolade. Og det er bedre enn mytteri, men kan føre til litt krangling om det bare er en igjen.
Her har jeg trekt de med hvit sjokolade istedenfor mørk. Og jeg pynter med litt smeltet lys sjokolade. Jeg har brukt Dulce de leche istedenfor vanlig søtet kondensert melk, men du kan bruke vanlig også om du ønsker.
Du trenger
Kokosfyll:
400 g Dulce de leche eller (søt)kondensert melk
250 g kokos
1ts vanilje ekstrakt
Sjokoladetrekk:
200 g hvit sjokolade
20 g delfiafett
Pynt:
litt kokos
Smeltet sjokolade, mørk eller lys.
Slik gjør du
Bland sammen kokos, vanilje og kondensert melk i en bolle. Sett bollen noen minutter til avkjøling, det blir lettere å forme de.
Form bounty-massen slik du ønsker enten om det er kuler eller bars. Legg de på et brett med bakepapir. Det hjelper og ha fuktige fingre.
Sett de kaldt i 45-60 minutter
Smelt sjokolade og delfia over vannbad
Bruk en gaffel og en skje til å øse sjokoladen over kokosmassen slik at den blir dekket av sjokolade. Trenger ikke få sjokolade på undersiden.
Legg bitene over på en rist. Husk og ha noe under risten, det vil renne av litt sjokolade. Eller på et stekebrett med bakepapir.
Om du ønsker kan du smelte litt lys sjokolade som du kan lage litt striper med. Da burde den hvite sjokoladen stivne litt først. Dryss over litt kokos før sjokoladen stivner.
Sett kaldt til sjokoladen stivner
Da er det bare å nyte. Disse oppbevares kaldt, og kan også fryses
Kommentarer
Skriv en kommentar