Hvit nanpizza med marinert kylling

Nanbrød er kjempegodt å bruke som pizzabunn. Her har jeg lagd med hvit pizzasaus, kylling, mais, ananas, løk og mozzarella.
Nanbrød har jeg lagd på forhånd og fryst ned. De er kjekke og ha liggende på lur. Du kan selvfølgelig kjøpe ferdig på butikken. Du kan selvfølgelig bruke den bunnen du ønsker til denne pizzaen.

Du trenger


Nanbrød (jeg bruker 2 nanbrød i stekepanne størrelser)De tar jeg rett fra frysa.

1 stk kyllingfilet, stor eller 2 små

Grill-olje hvitløk (valgfritt)

0.5 boks mais

0.5 boks ananas i biter

0,5 løk

150 gram mozzarella

Frisk basilikum eller oregano

 

Pizzasaus

2 dl crème fraîche

1 ts hakket rød chili eller chiliflakes

1 fedd hvitløk

2 ss Oliven olje

3 ts Oregano eller pizzakrydder

1 klype pepper

1 klype havsalt.

Slik gjør du


Lag først pizzasaus, den blir best om den før stå litt før du har den på pizza.

Ha crème fraîche i en bolle. Hakk opp chili og hvitløk. Bland alle ingredienser i bollen. La stå kjølig til du skal bruke den.

Kutt opp kylling i strimler og mariner i hvitløksolje 1-2 timer.

Forstek kyllingen i en panne. Nanbrødene er stekt på forhånd og trenger ikke like lang steketid som fersk bunn. Derfor steker jeg kylling litt først. På fersk bunn bruker jeg ikke steke først. Så lenge kyllingen ligger på toppen, blir den godt stekt i ovn. Det samme gjelder biffkjøtt og kjøttdeig.

Ha pizzasausen på nanbrødene eller valgfri pizzabunn.

Legg på ost

Ha så på løk, mais, ananas og til slutt kylling

Ha over litt oregano eller basilikum

Stekes på 220 grader i 8-10 minutter

Topp med litt frisk basilikum eller oregano før servering

0
Feed

Skriv en kommentar