Hvit Pizzadonut

Hvit pizza er utrolig godt. Og det er greit med litt forandring fra tomatsausen innimellom. Jeg ville ta hvit pizza ett steg lengre og litt mer fancy. Da ble denne hvite pizzadonuten til.

Først må deigen lages

Ingredienser pizzadeig:

2 ss smør
3 dl helmelk
0,5 pakke tørrgjær
1 ts salt
500 g hvetemel
2-3 ss pizzakrydder

Varm opp melk og smør i en kasserolle til det er fingervarmt.

I en bolle har du alt det tørre

Bland melk og smør i melet. Elte deigen godt. Du kan bruke kjøkkenmaskin om du ønsker, men jeg syns det går like greit med henda. Er jo ikke store deigen.

Sett deigen til heving i 45 minutter.

Så lager du den hvite pizzasausen.

Ingredienser (saus 1 pizza.)

3 dl crème fraîche
1 ts hakket rød chili eller chileflakes
1 fedd hvitløk
2 ss Oliven olje
3 ts Oregano eller pizzakrydder
1 klype pepper
1 klype havsalt.


Hakk opp chili og hvitløk i små biter. Bland alle krydder i en skål sammen med crème fraîche. La stå i kjøleskapet frem til du skal bruke den. Burde gjerne stå minimum 30 minutter slik at den får tatt til seg alle smaker.

Da har vi kommet frem til kjøttfyllet.

Ingredienser kjøttfyll:

1 kjøttdeig storfe
1 løk
0.5 boks mais
5-6 champignon
4-5 skiver skinke i strimler


Stek kjøttdeig, krydre med litt paprikakrydder. Ha i grønnsakene. La frese sammen et par minutter før du tar pannen av plata.

Da er vi kommet til selve pizza.

Ta deigen ut av bollen og kna den godt.

Kjevle ut en stor sirkel, bruk litt mel på benken. Finn fram et stekebrett med bakepapir.

Legg pizzabunnen over på brettet, den skal være litt større en brettet.

Så har jeg brukt et kakelokk som akkurat passer på stekebrettet. Det var det eneste runde jeg hadde i den str.

Rull ytterkantene på deigen inn mot lokket. Er det litt mye deig kutter du det bare vekk. Det skal være mest mulig en rund sirkel med en liten kant rundt. Dere ser på bildene hva jeg mener.

Løft vekk lokket og juster kantene litt så de ser pene ut.

Så finner du en rund bolle som du legger i midten av deigen. Her skal det bli hull, så bollen holder fyll og øst vekke.

Smør på den hvite pizzasausen. (du kan selvfølgelig bruke rød også om du vil)

Ha på kjøttfyllet

Så legger du på revet ost og litt pizzakrydder.

Løft vekk bollen forsiktig. Rens litt i midten om noe av fyllet detter ned. Så bruker du et pizzahjul og skjærer kakestykker i sirkelen på midten.

Så bretter dere disse over pizza slik dere ser jeg har gjort det. Prøv å feste de litt i ytterkant. Jeg har også lagt en liten klype ost i ytterkant slik at det skal hjelpe til å holde deigen nede.

Stekes på 220 grader i 15-20 minutter

Da er det bare å servere. Jeg har pyntet med litt basilikum rundt på donuten, ser pent ut.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha