08/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Innbakt pølser i potetmoskaker
Pølser og potetmos spises i de tusen hjem i Norge. Så her har jeg lagd en annen variant av denne middagsfavoritten. Her er pølser bakt inn i potetmosen. Potetmosen er lagd på potet og gulrot. Mer smak og finere farge.
Du trenger
(holder til 14 kaker. Beregn 2-3 per person)
Potetmos
6 poteter
2 gulrøtter
0,5-1 dl melk
0,25 ts malt muskatnøtt
0,5 ts salt
0,5 ts kvernet pepper/peppermix
Potetmosdeig
Potetmosen
1 egg
50 gram revet ost
0,5 stk løk
Ev. Griljermel
Frisk persille
1 ss Vegetakrydder
5 grillpølser
Slik gjør du
Skrell potet og gulrøtter. Del opp i mindre biter. Kok møre i lettsaltet vann.
Hell av vannet. Mos potet og gulrøtter. Tilsett melk og krydder. Denne mosen skal være litt tykk. Før du skal blande flere ting i den senere.
La mosen bli kald. Er greit å lage den noen timer før eller kvelden før.
Kutt opp løk og finhakk litt persille.
Bland egg, løk, vegeta, ost og persille i mosen.
Så tilsetter du griljermel om nødvendig. Mengden her må du kjenne deg frem til. Deigen skal bli fast nok til at du kan forme den.
Del opp pølser i 3 biter. Stek de litt i en panne. Da er man sikker på at de er stekt på forhånd.
Trykk ut litt mos i hånda. Legg en pølsebit i midten. Og pakk den inn med mosen.
Legg potetmoskakene på et stekebrett med bakeark.
Stekes i ovn på 200 grader i ca. 15-17 minutter
Da er det bare å hugge innpå
Kommentarer
Skriv en kommentar