Jegergryte med reinskav

Jeg-er-gryte, hvilken gryte er du? Ja, dette er en nydelig jegergryte. Her bruker jeg reinskav, men du kan bruke skav av hvilket dyr du ønsker. Både elg, hjort og rådyr er godt i denne gryten. Har du tilgang på annen sopp enn champignon, så passer det også perfekt her. Jeg bruker champignon og litt tørket traktkantarell i dag.
Jeg serverer denne gryten med kokte poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy.

Du trenger


(til 3 personer)

400 gram reinskav

75 gram valgfri sopp

1 løk

3-4 knuste einerbær

2.5 dl kraft (helst viltkraft, men kan bruke grønnsaksbuljong som jeg gjør her)

13 gram med brunost (1 skive fra ferdig skivet pakke)

0,5 beger Creme fraîche (1,5 dl)

1 ss hvetemel

0.5 dl vann

0.5 ts kvernet salt Salt eller etter smak

0.5 ts kvernet Pepper eller etter smak

2 ss smør til steking

Slik gjør du


Smelt smør i en varm stekepanne. Brun reinskav fort på sterk varme. Ha det over i en gryte.

Stek løk og sopp i samme pannen, og ha det over i gryta.

Tilsett kraft, salt, pepper og einebær i gryta. La det småkoke i 10 minutter.

Rist ut hvetemel og vann i et glass med lokk. Ha det i gryten under omrøring. La gryten koke videre ca. 10 minutter.

Bland inn Crème Fraîche og revet brunost. Smak til om du trenger mer krydder. Ha i sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge.

 Hele tyttebær i gryta på slutten, er også godt. Dryss gjerne over litt frisk persille ved servering.

0
Feed

Skriv en kommentar