15/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Jordskokksuppe
Jordskokk har en nøtteaktig og delikat smak som passer utmerket i en kremet suppe og puré.
Du trenger
(til 4 personer)
500 gram jordskokker
1 stk. gul løk
2 fedd hvitløk
2 1/2 dl kyllingkraft
5 dl melk
2 dl fløte
0,5 stk. sitron, saften
salt og pepper
Smør/olje til steking
Slik gjør du
Finhakk løk og hvitløk, og fres i litt smør eller nøytral olje til det er blankt.
Skrell eller skrubb jordskokkene rene, og kutt i grove biter.
Ha jordskokkene i en kjele sammen med kraft, melk og fløte. Kok til jordskokkene er møre.
Kjør suppen glatt med stavmikser.
Smak til med sitron, salt og pepper. Syns du suppen er for tykk, ha i mer melk. Vil du ha den tykkere, så jevner du med maizena og vann.
Topp gjerne med stekt spekeskinke, litt friske urter og krutonger
Kommentarer
Skriv en kommentar