14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kål- og gulrotstuing med parmesan
Et nydelig tilbehør til kjøttkaker, stek, skinke eller karbonader. Du kan jo selvfølgelig kutte ut parmesan om du ønsker. Da blir det en vanlig kål- og gulrotstuing.
Denne lager jeg glutenfri, så jevner med maizena. Du kan selvfølgelig smelte inn 1 ss smør og røre inn 1 ss hvetemel. Så spe med melk imens du rører.
Du trenger
(holder til 4-5 personer)
400 gram hodekål
200 gram gulrot
20 gram parmesan + litt til topping
2 dl melk
1 SS Maizena
Revet muskat etter smak
Salt etter smak
Hvit pepper etter smak
Ev. Persille eller gressløk til servering
Slik gjør du
Skrell gulrot og kutt i mindre biter. Del kålen i mindre biter. Grønnsakene kokes møre i lettsaltet vann.
Kok opp melk og maizena i en kasserolle. Sausen skal bli litt tykk. Rør inn parmesan og smak til med krydder
Bland inn den kokte kålen og gulrota.
Dryss over litt parmesan og ev. noe grønt ved servering
Kommentarer
Skriv en kommentar