14/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kålstuing
Et nydelig tilbehør til for eksempel kjøttkaker. Men passer til så mye mer også, som for eksempel: sosekjøtt, fiskekaker, spekemat, lever og røyke- og spekesild.
Denne har jeg lagd glutenfri, men bruk hvetemel om du ønsker.
Du trenger
(til 4 personer)
ca. 700 g hodekål
1 l vann
2 ts salt
4 ss margarin eller smør
4 ss hvetemel eller glutenfritt mel
4,5 dl kraft fra koking
2 dl melk
1 ts malt muskat (jeg bruker godt med muskat i, men bruk mindre om du ønsker)
0,25 ts pepper
0,5 ts salt
SLIK GJØR DU
Del kålen i terninger og kok den sammen med vann og salt, ca 15-20 minutter, til den er gjennomkokt.
Smelt margarin i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk saus.
La sausen koke ca 5 minutter. Tilsett den kokte kålen og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
Kommentarer
Skriv en kommentar