09/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kandisert appelsinkonfekt
Lag deilig godteri av appelsinskall. Dypp kandisert appelsin i sjokolade, så får du din helt unike konfekt. Du kan også bruke sitronskall. Da vil tørketiden være litt lengre.
Ingredienser
3 Store appelsiner
3,5 dl sukker
2 dl vann
Valgfri sjokolade (jeg bruker melkesjokolade)
sukker/fint strøsukker om du har
Slik gjør du
Skallet bør vaskes i varmt vann. Skjær av topp og bunn på appelsinen, og skjær snitt i skallet inn til fruktkjøttet slik at skallet består av fire deler. Skrell av skallet og la så mye som mulig av det hvite sitte igjen. Jeg skraper litt av, om det blir for mye av det hvite. Det gir en bitter smak.
Skjær deretter skallet i tynne strimler på ca. 0,5 cm. Fruktkjøttet kan du for eksempel bruke til en god sitrussalat.
Legg strimlene i en stor panne/kasserolle og dekk med kaldt vann. Kok opp på sterk varme. Hell av vannet og gjenta dette tre ganger.
Visp sammen 3,5 dl sukker og 2 dl vann i en kjele, kok opp og la det syde i 8-9 minutter.
Tilsett skallet og kok blandingen i 45-60 minutter. Tilpass temperaturen underveis, slik at blandingen syder hele tiden.
Unngå å røre underveis, da vil sukkeret krystallisere seg. Hvis det er nødvendig, kan du bevege kjelen slik at alle skallene blir dekket med sirup. På slutten vil skallene være blanke og nesten gjennomsiktige.
Hell av evt. sirup som er igjen i kjelen og legg skallene til tørk på en rist i 4-5 timer (bruker du sitronskall blir tørketiden noe lenger). Ønsker du en sukret overflate kan du rullene skallene i finkornet sukker før du legger dem til tørk.
Når de er tørre, smelter du sjokolade i vannbad. Dypp skallene ned i sjokoladen slik at halvparten dekkes. Om du ønsker, kan du strø kokos over sjokoladen.
Legg skallene på et bakepapir til sjokoladen er avkjølt.
Oppbevar dem i en lufttett beholder i kjøleskap. Sjokoladen vil bli litt grå i kjøleskapet, men blir mørk igjen når den kommer i romtemperatur.
Kommentarer
Skriv en kommentar