KANDISERTE KLEMENTINER

KANDISERTE KLEMENTINER ER PERFEKT JULEKONFEKT
Gjør klart til juleverksted og lag disse herlige, kandiserte klementinskivene. Hjemmelaget julekonfekt er nemlig perfekt å gi til den som har alt!

Det er noe helt spesielt med å gi bort spiselige gaver du har laget selv. Det kommer rett fra hjertet og sprer som regel glede lenger enn den du gir til. Spesielt når det er snakk om fristende godbiter som disse nydelige klementinskivene.

Dette trenger du


5 dl vann
0.5 kg sukker
600 g klementiner, i skiver
100 g sukker
200 g mørk sjokolade
Grovt havsalt

 

Slik gjør du


Kok opp sukker og vann i en kasserolle. Senk temperaturen og la laken koke i ca. 5 minutter.

Skjær klementinene i tynne skiver på tvers. Legg i sukkerlaken og la småputre rett rundt kokepunktet i 2 timer, til skallet er mørt og gjennomsiktig.

Forvarm ovnen til 100 C varmluft. La klementinskivene renne godt av seg og bak midt i ovnen i 2,5 timer.

Vend skivene i sukker og legg til tørk på rist i 1 time.

Smelt sjokolade forsiktig over vannbad. Dypp klementinskivene halvveis i sjokoladen, dryss på litt grovt havsalt og legg på bakepapir.

Sett kaldt i ca. 30 minutter til sjokoladen har stivnet. Oppbevar konfekten tørt, mørkt og kjølig.

0
Feed

Skriv en kommentar