Karamell risboller

Vil du prøve noe annet en risboller, da er disse et godt alternativ. Deilig karamell gir en fantastisk smak til disse, og de blir farlig god.

Du trenger


80 gram puffet ris

15 gram smør

200 gram brunsukker

Slik gjør du


Mål først opp ingrediensene du trenger

Rist puffet ris i en stekepanne på medium høy varme. De skal bli bitte litt sprø. Tar kun 2-3 minutter. Ha den over i en bolle eller form igjen.

Smelt smør i pannen og ha i sukkeret. Sukkeret skal smelte til karamell. I denne må man røre litt i motsetning til karamell med hvitt sukker.

Når du har fått karamell, heller du over den puffete risen i pannen igjen. Bland godt sammen. OBS! Nå skal ikke pannen stå på varme!

Så former du små risboller, de skal ikke være så alt for store. Husk at disse stivner veldig fort, så her må du være rask (uten å brenne deg) En fordel om dere er to som gjør dette.

Oppbevares i lufttett boks.

0
Feed

Skriv en kommentar