24/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Karbonader fra husmorskolen
Nydelige karbonader slik kokkefruens mormor lagde de. Hun ville gjerne at jeg lagde de etter oppskriften fra Mommo, siden det bringer frem gode minner. Og er faktisk Mommo sitt kjøkken jeg lager de på. Er vi som bor i hennes hus nå, så er vel vårt kjøkken da egentlig. Samme innredning de siste 40 år, bare pusset det litt opp da vi flyttet inn. Jeg fikk aldri gleden av å møte Mommo, hun døde ett år før kokkefruen og jeg ble sammen. Jeg vet hun elsket å lage mat, og var utrolig dyktig på kjøkkenet. Så jeg håper hun ser ned på oss og er fornøyd med at jeg fortsetter tradisjonen i dette huset. Dette er en gammel oppskrift fra husmorskolen, og det brukes kjøttdeig.
Du trenger
400 gram kjøttdeig
1 ts salt
0.5 finhakket løk
1 egg
1 dl melk
0,5 ts ingefær
20 gram potetmel
0,5 ts pepper (bruker peppermiks her)
Slik gjør du
Først stekte jeg en løk i smør. For jeg vil bruke det samme fettet til å steke karbonadene i.
Ha alle ingredienser i en bolle og bland godt.
Form karbonader etter ønsket størrelse
Stek i en panne med smør. Lager du de tykke som jeg gjør her, tar det litt tid. Skru ned tempen når du har brunet de på begge sider. Så lar du de bare kose seg til de er ferdig
Når karbonadene nesten er ferdig, har jeg tilbake løken i pannen. Lar dette surre sammen imens jeg lager ertepure.
Til ertepure bruker jeg en halv pose fryste erter. Disse har jeg i en kasserolle med ca.0.2 dl fløte. 0,5 ts salt, 0,5 ts pepper og 0,5 ts chiliflakes. Jeg koker dette opp og har i 1 ts sukker. Så bruker jeg stavmikser i ertene. Så rører jeg inn 1 ss med smør.
I dag serverer jeg med kokt potet, tyttebærsyltetøy og stekt løk. Enkel hverdagsmiddag.
Kommentarer
Skriv en kommentar