26/08/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Karri kyllinggryte
En smakfull kyllinggryte med masse smak av karri og kokos. Serveres med ris og salat. Ha gjerne litt karri i risvannet for ekstra smak.
Du trenger
(Til 4 personer)
500 gram kyllingfilet
1 rød paprika
1 løk
3 vårløk
2 fedd hvitløk
0.5 stk chili
0.5 dl fløte
2.5 dl kokosmelk
2 ts karri
Salt og pepper etter smak
Smør til steking
Ev. maizena til jevning
Slik gjør du
Finhakk chili og hvitløk. Kutt opp paprika, løk og vårløk i mindre biter.
Kutt opp kyllingfilet i terninger
Smelt smør i en stekepanne og fres grønnsakene til de blir litt myke, et par minutter holder. Legg grønnsakene til side
Brun så kyllingbitene i stekepannen. Krydre med karri
Ha grønnsakene tilbake i panna med kyllingen. Ha i fløte og kokosmelk. La småkoke i 10 minutter
Smak til med salt og pepper. Ønsker du mer karrismak, så har du i det også.
Om du syns gryten er litt tynn, så kan du jevne med litt maizena og vann.
Da er det bare å servere med kokt ris og salat til.
Kommentarer
Skriv en kommentar