19/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kirsebærchocko
Nydelig dessert med kirsebær og sjokolade. Dette er en dessert for voksne slik jeg lager den, men du kan bruke kirsebærsaft istedenfor likør om du ønsker. Likøren har jeg lagd selv, og bruker bærene jeg lagde likøren av.
Ingredienser
(4 personer)
200 g kirsebær
1 dl kirsebærlikør eller saft
1 ss melis
0,5 l sjokolade-is
2 dl kremfløte
50 g lys eller mørk sjokolade
50 g nøtter (valgfritt)
Sjokoladesaus
Slik gjør du
La friske, steinfrie kirsebær trekke i kirsebærlikør eller saft. Ha i litt ekstra melis for at det ikke skal bli surt. La bærene trekke i minst en time.
Pisk krem
Fordel kuler av sjokolade-is i fire dessertglass. Grovhakk sjokoladen og nøttene. (jeg har ikke brukt nøtter her, men det skal være)
Legg kirsebær med litt lake, nøtter, krem, sjokoladesaus og sjokolade lagvis over isen.
Pynt gjerne med noen kirsebær
Kommentarer
Skriv en kommentar