28/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kjøttboller og kremet hvitløkssopp
En fantastisk middag dette. Og det er så mange gode smaker samlet i en panne. Du må nesten være litt glad i hvitløk. Server med det tilbehør du ønsker.
Ingredienser
(Til 4 personer)
kjøttboller
400 g kjøttdeig
3 ss fløte eller melk
2 ss griljermel
2 ss gressløk
1 ts salt
0,5 ts grovkvernet pepper
Kremet hvitløkssopp
500 gram champignon
3 dl fløte
5-6 fedd hvitløk
2 ss smør til steking
0,5 dl finhakket persille
100 gram revet mozzarella
0,5 dl revet parmesan
salt
pepper
Slik gjør du
Finhakk gressløk
Bland alle ingredienser til kjøttbollene i en bolle
Form små boller
Stek i en panne med smør. Når alle er stekt, legger du de til side.
I samme pannen smelter du smør. Så har du i soppen. Stek de i 4-5 minutter. Skal få litt farge.
Tilsett så finhakket hvitløk. Og la surre sammen noen minutter til.
Ha fløte og persille i pannen. La koke litt inn, 3-4 minutter. Smak til med litt salt og pepper
Om stekepannen ikke tåler stekeovn, må du ha det over i en ildfast form. Tilsett kjøttbollene og strø over osten.
Stekes i ovn på 200 grader i 5-6 minutter
Dryss over litt finhakket persille. Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar