Kjøttdeiggryte med ris

Dette er en nydelig gryterett. Du kan også få brukt opp litt grønnsaksrester om du har. For du trenger ikke å bruke akkurat det jeg gjør her. Alt går i grisen som det heter.

Du trenger


(til 4 personer)

400 gram kjøttdeig

Smør/olje til steking

1 løk

1 paprika

3 vårløk

2 SS tomatpuré

1 PK hakkede tomater

3 dl oksekraft/buljong

3 dl ukokt ris

1 liten boks mais

0.5-1 ts chiliflakes etter ønske

2 ts spisskummen

Salt

Pepper

Slik gjør du


Kutt opp grønnsakene i mindre biter (løk, paprika og vårløk)

Stek kjøttdeig i en stekepanne med smør eller olje. Ha i tomatpuré det siste minuttet
Ha det over i en gryte eller kasserolle

Ha grønnsakene i samme pannen, og la de få frese sammen et par minutter. Ha de også over i gryta

Tilsett kraft, hakkede tomater, ukokt ris, chili, mais og spisskummen. La gryta småkoke i ca. 20-25 minutter. Risen skal være kokt, og gryten skal ha tyknet.

Smak til med salt og pepper

Da er det bare å servere. Dryss gjerne over litt grønt før servering.

0
Feed

Skriv en kommentar