15/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kjøttdeiggryte med ris
Dette er en nydelig gryterett. Du kan også få brukt opp litt grønnsaksrester om du har. For du trenger ikke å bruke akkurat det jeg gjør her. Alt går i grisen som det heter.
Du trenger
(til 4 personer)
400 gram kjøttdeig
Smør/olje til steking
1 løk
1 paprika
3 vårløk
2 SS tomatpuré
1 PK hakkede tomater
3 dl oksekraft/buljong
3 dl ukokt ris
1 liten boks mais
0.5-1 ts chiliflakes etter ønske
2 ts spisskummen
Salt
Pepper
Slik gjør du
Kutt opp grønnsakene i mindre biter (løk, paprika og vårløk)
Stek kjøttdeig i en stekepanne med smør eller olje. Ha i tomatpuré det siste minuttet
Ha det over i en gryte eller kasserolle
Ha grønnsakene i samme pannen, og la de få frese sammen et par minutter. Ha de også over i gryta
Tilsett kraft, hakkede tomater, ukokt ris, chili, mais og spisskummen. La gryta småkoke i ca. 20-25 minutter. Risen skal være kokt, og gryten skal ha tyknet.
Smak til med salt og pepper
Da er det bare å servere. Dryss gjerne over litt grønt før servering.
Kommentarer
Skriv en kommentar