08/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
KJØTTFORM MED ROTMOSLOKK
En enkel og kjempegod middag i form. Et nydelig kjøttfyll på bunn. Så et lag med rotmos, før den toppes med litt ost. Så enkelt og greit, bare prøv selv.
Du trenger
ca. 75 gram revet ost eller topping
Rotmos
1 lapskausblanding
1,5 dl vann
1 ts revet muskat
1 ts salt
1 ts peppermiks
Kjøttfyll
400 gram valgfri kjøttdeig
1 løk
1 boks hakka tomater
1 liten boks mais med krafta
1 ts paprikakrydder
1 ts chilikrydder
1 ts salt
1 ts peppermiks
2-3 ss finhakket basilikum
Olje til steking
Slik gjør du
Ha lapskausblanding og vann i en kasserolle. Kok grønnsakene møre. Det skal nesten bli mos. Bland inn krydder og mos enten med en potetmoser eller raskt med en stavmikser. Smak om du vil ha i mer krydder.
Stek kjøttdeig i en panne med litt olje. Ha i finkuttet løk og boksen med mais.
Ha så i hakkede tomater, urter og krydder. La småputre i 4-5 minutter. Smak om du vil ha i mer krydder
Finn fram en ildfastform. Ha kjøttfyllet i bunn.
Så et lag med rotmosen
Topp det hele med litt revet ost
Sett formen i stekeovn på 180 °C og stek i 20-30 minutter til osten er smeltet og toppen har fått en gyllen farge. La den stå noen minutter før du serverer.
Server gjerne med en liten salat
Kommentarer
Skriv en kommentar