KJØTTFORM MED ROTMOSLOKK

En enkel og kjempegod middag i form. Et nydelig kjøttfyll på bunn. Så et lag med rotmos, før den toppes med litt ost. Så enkelt og greit, bare prøv selv.

Du trenger


ca. 75 gram revet ost eller topping

Rotmos

1 lapskausblanding

1,5 dl vann

1 ts revet muskat

1 ts salt

1 ts peppermiks

 

Kjøttfyll

400 gram valgfri kjøttdeig

1 løk

1 boks hakka tomater

1 liten boks mais med krafta

1 ts paprikakrydder

1 ts chilikrydder

1 ts salt

1 ts peppermiks

2-3 ss finhakket basilikum

Olje til steking

Slik gjør du


Ha lapskausblanding  og vann i en kasserolle. Kok grønnsakene møre. Det skal nesten bli mos. Bland inn krydder og mos enten med en potetmoser eller raskt med en stavmikser. Smak om du vil ha i mer krydder.

Stek kjøttdeig i en panne med litt olje. Ha i finkuttet løk og boksen med mais.

Ha så i hakkede tomater, urter og krydder. La småputre i 4-5 minutter. Smak om du vil ha i mer krydder

Finn fram en ildfastform. Ha kjøttfyllet i bunn.

Så et lag med rotmosen

Topp det hele med litt revet ost

Sett formen i stekeovn på 180 °C og stek i 20-30 minutter til osten er smeltet og toppen har fått en gyllen farge. La den stå noen minutter før du serverer.

Server gjerne med en liten salat

0
Feed

Skriv en kommentar