
26/01/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kjøttgryte
Dette er en herlig kjøttgryte med rundstek og grønnsaker. Du kan selvfølgelig bruke annet grytekjøtt også. Er kun koketiden som varierer etter hvilket stykke du ønsker å bruke. Du lar uansett gryten putre til kjøttet er mørt nok etter ditt ønske. Grønnsakene skal ikke i gryten før den siste halve timen. Gryten serveres enten med kokt potet eller potetmos
Du trenger
(Til 4 personer)
800 gram rundstek eller annet grytekjøtt
Smør til steking
1 løk
1 rød paprika
200 gram champignon
30 gram smør
30 gram hvetemel
5 dl oksekraft
2 ss tomatpuré
Salt
Pepper
Frisk persille
Slik gjør du
Brun smør i en panne eller gryte. Rør inn hvetemel og brun jevningen på middels varme til du har ønsket farge. Rør så inn oksekraft. La sausen småputre i 5-6 minutter for å få ut melsmaken. Tilsett tomatpuré
Kutt opp kjøttet i mindre biter, gjerne strimler. Brun kjøttet raskt i en panne med smør. Ha kjøttet over i sausen. Kok ut stekepannen med 1 dl vann. Ha det over i sausen
La gryta småputre under lokk i ca. 1-1.5 time til kjøttet begynner å bli mørt. Koketid varierer litt etter hvilket kjøtt du bruker
Kutt opp grønnsakene i mindre biter. Fres de raskt i en panne med smør. Ha de så over i gryten siste 30 minutter
Smak til gryten med salt og pepper
Serveres med et dryss frisk persille
Kommentarer
Skriv en kommentar