
11/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kjøttgryte av høyrygg
Dette er en skikkelig god gryte. Og en gryte jeg har lagd mange ganger til selskaper. Da bruker jeg vanligvis rundstek, og kaller den biffgryte. Her har jeg brukt høyrygg, men framgangsmåte og koketid er den samme.Server gryten med hjemmelaget potetmos, kokt potet eller ris. Personlig liker jeg best potetmos til denne.
Du trenger
(Til 4 personer)
800 gram høyrygg eller rundstek
5 dl god oksekraft
1 ss tomatpuré
1 løk
1 paprika
250 gram champignon
Smør til steking
Kvernet pepper etter ønske
Salt etter ønske
Brun maizenajevner
1.5 dl seterrømme eller cream fraîche (ikke lett-produkter, skiller seg)
Slik gjør du
Kutt opp kjøttet i strimler. Ca 1•1 cm
Brun kjøttet fort i en stekepanne. Gjøres i to omganger. Ha kjøttet over i en gryte
Ha i kraft og tomatpuré. Kok opp og skru ned varmen. La småkoke under lokk i ca. 1.5 time. Du kjenner når kjøttet er mørt nok etter ditt ønske
Kutt opp løk, paprika og sopp. Paprika i strimler, løk i båter og champignon i 4.
Fres det fort i samme pannen du stekte kjøttet i. Ha det over i gryta sammen med rømme. La småkoke i 10-15 minutter til.
Jevn gryta med maizenajevner. Den brune trenger man ikke blande med vann. Man har den rett i gryta. Smak til med krydder
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar