Klæppsuppe, bollesuppe, klotmjølk, klubbvelling, bollemelk eller klæppmel

Denne klassiske retten går under flere navn. Klæppsuppe, bollesuppe, klotmjølk, klubbvelling, bollemelk, klæppmel. Uansett hva du kaller den, her er oppskriften. Jeg synes det er viktig at vi bevarer en del av de gamle norske oppskriftene, for mat er også tradisjon. Og dette er absolutt en gammel tradisjonsrett. Det finnes forskjellige oppskrifter på denne. Noen har kardemomme i melbollene. Noen har kanelstang i melken. Ja, det finnes nok flere varianter enn navn på denne. Denne oppskriften er en enkel en. 

Ingredienser


(holder til 3 personer)

2 dl melk

1 egg

1 ss sukker

En klype salt

4 dl hvetemel

+ 10 dl melk til å trekke klota i

Sukker og kanel til servering

Slik gjør du


«Bollene» lager du med å blande melk og egg lett sammen. Deretter tilsetter du sukker og hvetemel, og eventuelt litt salt, til det blir til en slags grøt. Røra blir litt løs men ikke tilsett mer mel, de blir kompakte med for mye mel. La røra svelle.

Kok opp melk, skru ned varmen så det såvidt syder. Lag klot med ei spiseskje. Dypp skjea først i den varme melka og ta deretter godt med røre på skjea og slipp de forsiktig ned i melka. Du kan gjerne lage de litt mindre en jeg har gjort her.

Rør veldig forsiktig så klota ikke går i stykker. De trenger ca 12-15 minutters trekketid. Sjekk en ved å dele den, de skal ikke være deigete inni.

Sukker og kanel oppå ved servering.

0
Feed

Skriv en kommentar