Klementinmarmelade

Klementinmarmelade er et deilig tilbehør når du skal servere ost og kjeks. Den kan også være et raffinert tilbehør til middag som hvit fisk, kylling og svin. Eller du kan ha det rett på en brødskive. Hvorfor ikke gi bort et glass eller to som julegave?

Det var ikke noen steiner i disse klementinene, så derfor har jeg brukt 1 ts syltepulver istedenfor. Du kan også bruke sukker med pektin, da har du fortykningsmiddel der. Jeg tilsetter syltepulver de siste minuttene av koketiden.

Du trenger

500 gr klementiner

3 dl vann

0,5 stk sitron eller 2 ts sitronsaft

500 gr sukker

1 stk vaniljestang (splittet) ev. en hel kanel om du ønsker at smaken skal gå den veien.

Slik gjør du


Vask og skrubb klementinene godt under varmt vann. Skjær klementinene først i to og så i tynne skiver. Ta vare på eventuelle steiner og pakk dem inn i et stykke gasbind (de fungerer som fortykningsmiddel).

Ha fruktmassen, vann og sitronsaft i en tykkbunnet kjele og tilsett eventuelle steiner. Kok opp, rør rundt og legg på lokk. La frukten småkoke under lokk i ca. én time.

Rør inn sukker og vaniljestang. Småkok videre uten lokk i ca. 45 min til én time eller til marmeladen har fått ønsket smak og konsistens. Rør ofte og skum av underveis om nødvendig. (De siste 10-15 minuttene koker jeg med 1 ts syltepulver, siden det ikke var steiner i klementin)

Fyll den varme marmeladen over på et rent syltetøyglass og sett på tett lokk.

Skal du gi bort marmeladen i julegave? Klementinmarmeladen holder seg fint flere uker, så lenge den oppbevares kaldt i et rent, lufttett glass. Bruker du syltepulver vil ukene øke betraktelig. Etter åpning bør du nok spise det i løpet av en ukes tid. Sannsynligvis vil den holde enda lenger pga syren i klementinene og sukkeret. Klementinmarmeladen bør oppbevares kjølig så lenge som mulig, men holder seg fint noen timer under juletreet.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha