18/07/2024 av Tom Martin 1 Kommentar
Kokt Kassler med tilbehør
Benfri kassler er det samme som kokt røkt svinekam på norsk. Du kan også bruke den som pålegg, det er det samme som hamburgerrygg. Du kan skjære den i skiver og varme forsiktig. Du kan kutte den i biffstykker å steke i panna. Og du kan trekke den i vann, som jeg gjør jeg her.
Jeg serverer kassler med en nydelig coleslaw, saus på kraften og kokte poteter. Dette kjøttstykket er på 1.1 kg og holder i massevis til 4 personer. Resten kutter jeg til pålegg
Jeg legger kassleren i en kasserolle. Har i 3 laurbærblad, 1 ss helpepper, 3 rosmarinkvaster, 2 buljongterning(grønnsak), selleriblader og noen gulrotbiter. Fyller opp med vann, så det akkurat dekker kjøttet. Sett på lokk og kok opp og trekk til siden i 15 minutter. Da kan du ta av nettet og kutte i skiver
5 minutter før kjøttet er ferdig, tar jeg av 3 dl av kraften. Den koker jeg opp i en kasserolle. Jeg rører ut 1 ss maizena i 1 dl kald fløte og tilsetter kraften. Så smaker jeg til med salt, pepper og 2 ts sennep.
Da er det bare å servere
Kommentarer
01/05/2025 av Randi Borghagen Antonsen
Oi, endelig en oppskrift på nydelig mat som jeg har savnet.
Skriv en kommentar