05/07/2024 av Tom M 0 Kommentarer
Koteletter i leirgryte/rômertopf
Koteletter blir supergodt i leirgryte/rômertopf. Så saftig og møre at de faller fra hverandre på gaffelen. Både nakkekoteletter, svinekoteletter og sommerkoteletter kan du bruke her. Jeg bruker sommerkoteletter her.
Rômertopf
Legg gryten i vann ca. 1 time før den skal brukes. Ny gryte bør ligge i vann 8-10 timer.
Grønnsakene fra gryta lager jeg rotmos av. Kraften brukes til saus. Serveres med kokte poteter og tyttebærsyltetøy.
Du trenger
(Til 4 personer)
1 pakke koteletter (4-5 koteletter)
300 gram kålrot
300 gram gulrot
150 gram purreløk
1 rødløk
Smør/margarin til steking
Ca. 0,5 Salt
Ca. 0,5 ts Pepper
Ca. 1 ts Paprikakrydder
Ca. 1 ts Hvitløkspulver (valgfritt)
4 dl vann
Saus
2 SS smør/margarin
3 ss Hvetemel
5 dl kraft
Salt (krafta er salt)
Pepper
Rotmos
Grønnsakene fra gryta
Salt (grønnsakene er salt)
Pepper
1 ss Smør
Slik gjør du
Legg leirgryte i vann på forhånd
Kutt opp grønnsakene i mindre biter
Brun kotelettene på begge sider i en stekepanne. Krydre med litt salt, pepper, hvitløk og paprikakrydder på begge sider. (Er du en av de som syns sommerkoteletter er salt nok fra før, så ikke salt ekstra nå.)
Legg grønnsakene i leirgryta.
Så kotelettene på toppen. Kok ut stekepannen med litt av de 4 dl med vann. Ha kraft og vann i leirgryte også.
Sett gryta inn i kald ovn. Sett på 200 grader. Stekes i 1.5-2 timer
Imens kotelettene hviler, så smelter du smør i en panne/gryte. Rør inn hvetemel og brun jevningen på svak varme til du har ønsket farge.
Spe med kraft fra gryta. La sausen småkoke i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper
Grønnsakene fra gryta har du over i en liten kasserolle. Mos de for hånd eller med stavmikser. Bland inn litt smør og smak til med salt og pepper.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar