25/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kremet løksuppe
En smakfull kremet suppe med løk og hvitløk. Denne serverer jeg med hvitløkskrutonger, soltørka tomater og gressløk. Tomatene passet utrolig godt til denne suppen.
Du trenger
(til 4 personer)
4 store løk
5 fedd hvitløk
2 ss olje
1 ts sitronsaft
salt og pepper etter smak
6 dl kraft (bruk valgfri buljong. Okse, kylling eller grønnsak)
4 dl fløte
4 ss hakke gressløk
Soltørkede tomater
Krutonger
Slik gjør du
Rens og skjær løk i grove skiver. Bank hvitløkbåtene og fjern skallet.
Spre løk og hvitløk utover et stekebrett med bakepapir.
Drypp olje og sitronsaft over. Krydre med salt og pepper.
Bak løken i ovn på 200 grader i ca 15-20 minutter. Rør litt i løken underveis. Den kan være gylden, men ikke brun.
Kok opp kraft og fløte og ha i den bakte løken. Mos med en stavmikser til du får en jevn og glatt suppe.
Smak til. Om suppen blir for tykk så ha i mer væske.
Server med et dryss av gressløk og topp gjerne med tørkede tomater i olje og krutonger
Kommentarer
Skriv en kommentar