Kremet pasta med kylling

En nydelig kremet pastarett med masse gode smaker. Husk det lille trikset med å bruke litt av kokevannet fra pastaen i sausen. Stivelsen i vannet er med på å tykne sausen, og sausen oppleves som veldig saftig og kremet uten at den blir for mektig.

Du trenger


(til 2 sultne personer)

2 kyllingfilet

Litt rapsolje til steking

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

0,5 ts Karri

0,5 ts Paprikakrydder

Pasta

175 gram Tagliatelle

1,5 dl fløte

0,5 dl av pastavannet

1 dl parmesan

1 fedd hvitløk

2 vårløk

0,5 stk løk

0,5 stk paprika

100 gram bacon

Frisk persille

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

0,5 ts karri

Litt parmesan til topping

Slik gjør du


Finn fram en ildfastform. Legg i kyllingfilet og gni de inn med olje og krydder. Stekes på 220 grader i 35-40 minutter

Stek baconbiter i en panne med litt smør eller olje. Ta ut baconet når det er stekt, men ta vare på baconfettet i panna. Du skal steke i det.

Kutt opp løk, vårløk, paprika og hvitløk i mindre biter.

La grønnsakene surre seg blank i baconfettet

Kok pasta etter anvisning på pakken. Ta vare på litt av kokevannet

Ha fløten og 0.5 dl av pastavannet over i pannen med grønnsakene. Kok opp og la blandingen koke i 2 minutter eller til den tykner noe.

Rør inn parmesan og smak til med karri, salt og pepper. Bruk gjerne litt mer krydder en det jeg har skrevet i oppskriften. Smak og behag.

Bland pastaen sammen med sausen og rør til sausen klistrer seg til pastaen. Den skal bli saftig og delikat. Blir sausen for tykk, kan du spe med litt av kokevannet. Virker den tynn, vil den tykne etter hvert

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar