Ku-i-kål

Det er mange som ikke liker smaken av sau eller lam. Derfor spiser de ikke fårikål, men man kan fint lage Gris-i-kål eller Ku-i-kål også. Her har jeg lagd Ku-i-kål på høyrygg.

Du trenger

(til 4 personer)

Ca. 1 kg benfri grytekjøtt, for eksempel høyrygg

1,5 kg hodekål

400 gram gulrot

1 liter oksekraft

1 løk

2 dl hvetemel

2 ss hel pepper

Salt etter smak

Smør/margarin til steking

Slik gjør du

Kutt opp kjøttet i biter. Ca. 4 - 4 cm

Vend kjøttet i hvetemel. (trenger ikke om du vil ha den glutenfri)

Smelt smør i en stekepanne og brun kjøttet raskt

Kutt kål og løk i båter, og gulrot i litt større biter

Legg kjøtt og grønnsaker lagvis i en kasserolle

Ha i hel pepper og kraft

Kok opp og la gryta trekke i 2-2,5 tid. Du kjenner på kjøttet når det er mørt nok etter din smak

Smak til med salt og eventuelt mer pepper

Server med kokte poteter og gjerne et dryss med persille

Last ned og print ut
0
Feed

Skriv en kommentar