14/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Ku-i-kål
Det er mange som ikke liker smaken av sau eller lam. Derfor spiser de ikke fårikål, men man kan fint lage Gris-i-kål eller Ku-i-kål også. Her har jeg lagd Ku-i-kål på høyrygg.
Du trenger
(til 4 personer)
Ca. 1 kg benfri grytekjøtt, for eksempel høyrygg
1,5 kg hodekål
400 gram gulrot
1 liter oksekraft
1 løk
2 dl hvetemel
2 ss hel pepper
Salt etter smak
Smør/margarin til steking
Slik gjør du
Kutt opp kjøttet i biter. Ca. 4 - 4 cm
Vend kjøttet i hvetemel. (trenger ikke om du vil ha den glutenfri)
Smelt smør i en stekepanne og brun kjøttet raskt
Kutt kål og løk i båter, og gulrot i litt større biter
Legg kjøtt og grønnsaker lagvis i en kasserolle
Ha i hel pepper og kraft
Kok opp og la gryta trekke i 2-2,5 tid. Du kjenner på kjøttet når det er mørt nok etter din smak
Smak til med salt og eventuelt mer pepper
Server med kokte poteter og gjerne et dryss med persille
Kommentarer
Skriv en kommentar