19/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kvæfjordkake/Verdens beste
Dette er min favorittkake, det har det vært siden jeg var liten gutt. Jeg syns både vaniljekrem og romkrem er nydelig i denne. Så det er jo opp til hver enkelt hva de vil bruke. Her bruker jeg romkrem. Jeg bruker ferdig krem fra butikken til denne. Du kan jo selvfølgelig lage selv om du ønsker.
Du trenger
Kakebunn
100 g smør eller margarin
100 g sukker
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ss melk
Marengs
4 eggehviter
175 g sukker
75 g mandelflarn eller hakkede mandler
Fyll
5 dl ferdig vaniljekrem eller romkrem
3 dl kremfløte
Slik gjør du
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken.
Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Eller et stekebrett med bakepapir
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel jevnt over deigen i langpannen.
Strø over mandelflarn eller grovhakkede mandler
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp. Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse (ca 20x30 cm).
Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem. Bland kremen forsiktig sammen med vaniljekremen med en slikkepott. Ikke rør for mye, da blir den flytende.
Legg den ene kakebunnen på et passende fat (marengsen skal vende oppover). Fordel over vaniljefyllet og legg på den andre kakebunnen.
Jeg liker best at kaken får stå i kjøleskap noen timer før servering og helst over natta.
Kommentarer
Skriv en kommentar