07/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kylling tandoori
Tandoori kylling er en sørasiatisk rett med kylling marinert i yoghurt og krydder og stekt i en tandoor, en sylindrisk leirovn. Retten er nå populær over hele verden. Den moderne formen på retten ble popularisert av Moti Mahal-restauranten i New Delhi på slutten av 1940-tallet.
Her er en norsk variant
Oppskrift på den kjente indiske matretten Chicken Tandoori. Du kan bruke 600 gram kyllingfilet eller 1 kg kyllingklubber. Jeg har brukt kyllingklubber her. Jeg bruker også tandoori masala krydder fra Normal. Du kan bruke 2 ts garam masala istedenfor. Server med naanbrød og ris.
Du trenger
600 gram kyllingfilet eller 1 kg kyllingklubber
3 dl yoghurt naturell
1 ss revet ingefær/finhakket (ev. 1/2 ss malt)
2 fedd hvitløk
2 ts garam masala eller tandoori masala
(jeg tar gjerne en ekstra for mer smak)
1 ts gurkemeie
1 ts salt
1 ts chiliflakes eller chilipulver
Slik gjør du
Bland yoghurt med ingefær, finhakket hvitløk, tandoori masala/garam masala, gurkemeie, chilipulver og salt.
Hell yoghurtblandingen over kyllingen og dekk med folie. Marinér gjerne kjøttet i 3–4 timer, eller aller helst natten over. Disse sto i 10 timer
Sett stekeovnen på 200 °C
Legg kyllingfiletene/klubber i en langpanne. (lurt med alu.folie i bunn)
Stek kylling tandoori i nederste del av ovnen i ca. 40 minutter. Bruker du kyllingklubber er steketiden ca. 25-30 minutter
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar