14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kyllinggryte
Dette er en fantastisk kyllinggryte. Her har du smak av både karri og kokos, så kan minne litt om Baligryte. Du kan også tilsette eple og ananas i denne om du ønsker. Mengden karri bestemmer du litt selv. Noen vil ha mer, og noen vil ha mindre. Jeg bruker kyllinglår filet her, men du kan bruke vanlig filet delt i to eller fire.
Du trenger
(til 4 personer)
800 gram kylling uten ben
Ca. 0,5 stk brokkoli
1 rødløk
1 paprika
1 liten boks mais
3 vårløk
2 dl fløte
1 pk kokosmelk
1 ts paprikakrydder
1.5 TS Karri
1 buljongterning kylling
Salt etter smak
Pepper etter smak
Olje til steking
Slik gjør du
Først bruner du kyllingen på begge sider. Siden jeg bruker lårfilet, så deler jeg de ikke opp. Bruker du hel filet, kan du dele i to eller fire. Jeg har litt salt og pepper på kyllingen under steking
Kutt opp alle grønnsakene og ha de i en gryte/kasserolle
Legg i kylling, paprikakrydder, buljong, karri, fløte og kokosmelk. La gryta få småputre i 15 minutter
Smak til med salt og pepper. Og eventuelt mer karri om du ønsker
Server med kokt ris. Jeg har litt karri og Vegeta i kokevannet til risen.
Kommentarer
Skriv en kommentar