08/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kyllinggryte med karri og kokos
En nydelig kyllinggryte som minner mye om Bali kyllinggryte. Bare et par ingredienser ekstra. Denne er fantastisk god, og med masse grønnsaker. Her serverer jeg gryten med stekte poteter, men er også god med ris og salat til.
Du trenger
(til 4 personer)
600 gram kylling i biter/strimler
1 pakke kokosmelk
2 vårløk
2 dl fløte
2 epler
1 stor rød paprika
1 stk løk
100 gram champignon
2 fedd hvitløk
1 ts finhakket ingefær
2 ts chiliflak
2-3 ts karrikrydder (litt etter ønske)
1 ts paprikakrydder
Salt
pepper
Maizena og vann til jevning
Olje til steking
Slik gjør du
Kutt opp kyllingfilet i mindre biter, eller strimler. Fres de fort i en varm panne med olje. Gjør det i to omganger. Skal bare lett brunes. Legg kyllingen til sides.
Kutt opp alle grønnsakene
Varm litt olje i en panne. Fres løk, hvitløk og ingefær blankt.
Tilsett eple, paprika, vårløk, champignon, karri, paprikapulver og chili. La det frese under omrøring i et par minutter.
Tilsett fløte og kokosmelk. Kok opp og la sausen småkoke i cirka 10 min.
Rør ut maisenna med en liten klunk vann og jevn sausen med maizenablandingen. (Du kan selvfølgelig beholde den slik den er også)
Når du er fornøyd med tykkelsen på sausen, tilsett kyllingen. La det putre videre i 5-10 min til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar