15/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kyllingkaker med potetmos
Kyllingkaker er enkelt å lage. Ruller du de mindre, får du kyllingboller. Kun størrelsen som er forskjell her. Kjempegodt med hjemmelaget potetmos, erter og en fløtesaus til.
Du trenger
(til 4 personer)
600 gram kyllingkjøttdeig
ca. 1 dl griljermel (litt ekstra om de ikke blir faste nok)
1 ts chiliflakes
0.5 ts karri (valgfritt)
2 vårløk
0,5 stk rød paprika
0,5 ts salt
0,5 ts kvernet pepper
smør/margarin til steking
Potetmos
8-10 poteter
1 ss smør
ca. 2 dl melk eller fløte
Vegeta eller salt etter smak
pepper etter smak
Muskat etter smak
Slik gjør du
Skrell og kutt potet opp i mindre biter. Kokes møre i lettsaltet vann
Kutt opp vårløk og paprika ganske smått.
Bland kjøttdeig, grønnsaker, krydder og griljermel i en bolle. Prøv å forme en liten kake. Om den er veldig løs, kan du ha i litt mer griljermel
Stek en prøvekake i en stekepanne med smør/margarin. Smak på den om du trenger/ønsker mer krydder i deigen. Da tilsetter du det etter ønske.
Da er det bare å forme kaker av deigen. Jeg fikk 14 stykker her
Stek alle sammen på begge sider på middels varme til de er gjennomstekt. Jeg snur på de flere ganger
Sil av poteten og mos den. Tilsett smør og melk (helst varm) og bland sammen
Smak til med krydder
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar