Kyllingkaker med potetmos

Kyllingkaker er enkelt å lage. Ruller du de mindre, får du kyllingboller. Kun størrelsen som er forskjell her. Kjempegodt med hjemmelaget potetmos, erter og en fløtesaus til.

Du trenger


(til 4 personer)

600 gram kyllingkjøttdeig

ca. 1 dl griljermel (litt ekstra om de ikke blir faste nok)

1 ts chiliflakes

0.5 ts karri (valgfritt)

2 vårløk

0,5 stk rød paprika

0,5 ts salt

0,5 ts kvernet pepper

smør/margarin til steking

Potetmos

8-10 poteter

1 ss smør

ca. 2 dl melk eller fløte

Vegeta eller salt etter smak

pepper etter smak

Muskat etter smak

Slik gjør du


Skrell og kutt potet opp i mindre biter. Kokes møre i lettsaltet vann

Kutt opp vårløk og paprika ganske smått.

Bland kjøttdeig, grønnsaker, krydder og griljermel i en bolle. Prøv å forme en liten kake. Om den er veldig løs, kan du ha i litt mer griljermel

Stek en prøvekake i en stekepanne med smør/margarin. Smak på den om du trenger/ønsker mer krydder i deigen. Da tilsetter du det etter ønske.

Da er det bare å forme kaker av deigen. Jeg fikk 14 stykker her

Stek alle sammen på begge sider på middels varme til de er gjennomstekt. Jeg snur på de flere ganger

Sil av poteten og mos den. Tilsett smør og melk (helst varm) og bland sammen

Smak til med krydder

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar