16/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kyllingklubbfrikasé
Frikasé syns jeg er veldig godt. Uansett om man bruker lam, høns, fisk eller kylling. Her har jeg lagd en variant med kyllingklubber. Kyllingklubber kokes og og får trekke et par timer for å få en god kraft til frikasé. Jeg bruker maizena som jevner istedenfor hvetemel, for da blir den glutenfri.
Du trenger
(til 4 personer)
Kraft
14-16 kyllingklubber
1,5 liter vann
1 løk
1 gulrot
1-2 ts salt etter ønske
1 ts helpepper
2-3 laurbærblader
Frikasé
150 gram gulrot
150 gram selger
150 gram kålrot
Ca. 0,5 stk purreløk
1 løk
Ca. 1 dl Maizena og 2 dl kaldtvann.
Salt
pepper
1 ts karri er valgfritt
Persille
Slik gjør du
Ha klubber, vann, grønnsaker og krydder i en kasserolle. Kok opp under lokk og skru ned varmen. Skum av og la kraften stå å trekke et par timer
Ta ut kyllingklubber og legg de til side. Sil av kraften og ha den tilbake i kasserollen.
Nå kan du la den koke litt inn for mer smak. Jeg lar den koke i ca. 20 minutter
Kutt opp kålrot, gulrot, og sellerirot i staver. Og kutt purreløk og løk i mindre biter.
Ha de i kraften og la de koke til de er mør. Ha også oppi løk og purreløk de siste 5 minuttene.
Jevn gryten med maizena og kaldt vann til ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper (ev.karri for de som liker det)
Tilsett kyllingklubber og la de trekke til de er gjennomvarm
Server med kokte poteter og et dryss med persille
Kommentarer
Skriv en kommentar