14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kyllingnuggets med stekte poteter og maispuré
Dette er enkle nuggets man lager fort hjemme selv. Er kyllingbiter av filet som man panerer og steker i olje. Litt krydder og parmesan i paneringen er kjempegodt. Her serverer jeg nuggets med stekte poteter, maispuré og litt salat. Jeg lager ikke noe saus til denne middagen, men bruker litt sweet chilisaus.
Du trenger
(til 4 personer)
2 store kyllingfilet eller 3 små
2-3 dl brødrasp
2 egg
10-15 gram parmesan
0.5 ts paprikakrydder
0,25 ts salt
0,25 ts pepper
Rapsolje til steking
Stekte poteter
8-10 poteter (små)
0,5 dl olje
Litt salt
Litt pepper
Litt paprikakrydder
Maispuré
2 små bokser mais
0.3 dl fløte
1 fedd hvitløk
Salt
Pepper
Slik gjør du
Kutt først poteten i båter og ha de i en ildfast form. Bland med olje og litt krydder. Stekes i ovn på 200 grader i ca. 30-35 minutter
Kyllingfilet kutter du først i strimler, så i mindre biter
Ha griljermel/brødrasp i en bolle/dyp tallerken. Tilsett krydder og ost. I en annen bolle/tallerken visper du egg.
Dypp kyllingbitene først i egg, så i panering
Varm opp godt med olje i en stekepanne. Sånn ca. 0,5 cm olje
Stek/friter nuggets på begge sider til de er gylne og sprø. Dette tar noen minutter.
La de renne av seg på et kjøkkenpapir
Ha mais, hvitløk og fløte i en kasserolle og kok opp. La småkoke 2 minutter. Kjør blandingen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar