Kyllingnuggets med stekte poteter og maispuré

Dette er enkle nuggets man lager fort hjemme selv. Er kyllingbiter av filet som man panerer og steker i olje. Litt krydder og parmesan i paneringen er kjempegodt. Her serverer jeg nuggets med stekte poteter, maispuré og litt salat. Jeg lager ikke noe saus til denne middagen, men bruker litt sweet chilisaus.

Du trenger


(til 4 personer)

2 store kyllingfilet eller 3 små

2-3 dl brødrasp

2 egg

10-15 gram parmesan

0.5 ts paprikakrydder

0,25 ts salt

0,25 ts pepper

Rapsolje til steking

Stekte poteter

8-10 poteter (små)

0,5 dl olje

Litt salt

Litt pepper

Litt paprikakrydder

 

Maispuré

2 små bokser mais

0.3 dl fløte

1 fedd hvitløk

Salt

Pepper

Slik gjør du


Kutt først poteten i båter og ha de i en ildfast form. Bland med olje og litt krydder. Stekes i ovn på 200 grader i ca. 30-35 minutter

Kyllingfilet kutter du først i strimler, så i mindre biter

Ha griljermel/brødrasp i en bolle/dyp tallerken. Tilsett krydder og ost. I en annen bolle/tallerken visper du egg.

Dypp kyllingbitene først i egg, så i panering

Varm opp godt med olje i en stekepanne. Sånn ca. 0,5 cm olje

Stek/friter nuggets på begge sider til de er gylne og sprø. Dette tar noen minutter.

La de renne av seg på et kjøkkenpapir

Ha mais, hvitløk og fløte i en kasserolle og kok opp. La småkoke 2 minutter. Kjør blandingen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha