Kyllingsnadder med stekte parmesanpoteter

En nydelig kyllingsnadder med et fantastisk tilbehør. Et godt alternativ til den vanlige biffsnadderen. Servert med stekte parmesanpotet og en nydelig fløtesaus.

Du trenger


(til 4 personer)

Kyllingsnadder

600 gram kyllingfilet

1 løk

1 paprika

150 grams champignon;

3 vårløk

Olje til steking

1 ts paprikakrydder

Salt og pepper etter ønske

 

Parmesanpoteter

Ca. 0,5 kg småpoteter eller andre poteter (kokefaste)

30-40 gram parmesan

1 ts chiliflakes

2-3 SS olje

2-3 ss Finhakket persille (fersk eller tørket)

Ca. 0,5 ts Grovsalt

Ca. 0,5 ts Peppermiks eller kvernet pepper

 

Fløtesaus

2 ss smør

3 SS Hvetemel

4 dl kyllingkraft eller buljong/vann

1.5 dl fløte

1 SS Soyasaus

salt

pepper

Slik gjør du


Del småpoteter i to. Bruker du større potet, del i biter på ca. 3•3 cm

Finn fram et stekebrett med bakepapir. Legg poteten på brettet

Bland poteten med olje, parmesan, chiliflakes, litt grovsalt og peppermiks

Stek i ovn, 30-35 minutter på 200 grader

Ha poteten på et serveringsfat

Strø over hakket persille og gjerne litt ekstra parmesan

Fløtesaus

Smelt smør i en kasserolle og rør inn mel.

Spe med varm kraft imens du rører godt. Det skal ikke være noen klumper.

La sausen småkoke i 5-6 minutter.

Ha i fløte og soyasaus. Smak til med salt og pepper.

Bruk litt sukkerkulør om du vil ha en mørkere saus

Kyllingsnadder

Kutt opp kyllingfilet i strimler. Brun de raskt i en panne med olje. Ta det gjerne i to omganger. Legg kyllingen til side.

Kutt opp grønnsakene i litt store biter. Stek de i samme pannen du brukte til kyllingen. 3-4 minutter holder.

Ha tilbake kyllingen i pannen. Krydre etter ønske. La kjøtt og grønnsaker få frese et par minutter sammen.

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha