14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kyllingsnadder med stekte parmesanpoteter
En nydelig kyllingsnadder med et fantastisk tilbehør. Et godt alternativ til den vanlige biffsnadderen. Servert med stekte parmesanpotet og en nydelig fløtesaus.
Du trenger
(til 4 personer)
Kyllingsnadder
600 gram kyllingfilet
1 løk
1 paprika
150 grams champignon;
3 vårløk
Olje til steking
1 ts paprikakrydder
Salt og pepper etter ønske
Parmesanpoteter
Ca. 0,5 kg småpoteter eller andre poteter (kokefaste)
30-40 gram parmesan
1 ts chiliflakes
2-3 SS olje
2-3 ss Finhakket persille (fersk eller tørket)
Ca. 0,5 ts Grovsalt
Ca. 0,5 ts Peppermiks eller kvernet pepper
Fløtesaus
2 ss smør
3 SS Hvetemel
4 dl kyllingkraft eller buljong/vann
1.5 dl fløte
1 SS Soyasaus
salt
pepper
Slik gjør du
Del småpoteter i to. Bruker du større potet, del i biter på ca. 3•3 cm
Finn fram et stekebrett med bakepapir. Legg poteten på brettet
Bland poteten med olje, parmesan, chiliflakes, litt grovsalt og peppermiks
Stek i ovn, 30-35 minutter på 200 grader
Ha poteten på et serveringsfat
Strø over hakket persille og gjerne litt ekstra parmesan
Fløtesaus
Smelt smør i en kasserolle og rør inn mel.
Spe med varm kraft imens du rører godt. Det skal ikke være noen klumper.
La sausen småkoke i 5-6 minutter.
Ha i fløte og soyasaus. Smak til med salt og pepper.
Bruk litt sukkerkulør om du vil ha en mørkere saus
Kyllingsnadder
Kutt opp kyllingfilet i strimler. Brun de raskt i en panne med olje. Ta det gjerne i to omganger. Legg kyllingen til side.
Kutt opp grønnsakene i litt store biter. Stek de i samme pannen du brukte til kyllingen. 3-4 minutter holder.
Ha tilbake kyllingen i pannen. Krydre etter ønske. La kjøtt og grønnsaker få frese et par minutter sammen.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar