Kyllingsuppe

Kyllingsuppe er godt for både kropp og sjel. Denne er i tillegg kjapp å lage om du har ferdig kraft og med masse god smak. Du kan selvfølgelig bruke buljongterninger også. Tipset da er alltid å bruke 1-2 ekstra.

Jeg har kokt inn kyllingkraft her fra 1.5 liter til 1 liter for ekstra smak i suppen.

Du trenger

(4 personer)

2 kyllingfilet i små biter (eller som jeg har gjort. Renplukket 12-14 kyllingklubber som jeg kokte kraften på)

0,5 stk purre

1 stk paprika

2 ts karripasta

4 gulrot i små terninger

3 dl kokosmelk (kan bruke crème fraîche istedenfor)

1 liter kyllingkraft

Hakket persille

1 ss smør

Slik gjør du 

Kutt først opp gulrøtter, paprika og purre.

Fres kyllingbitene raskt i smør, i en gryte på høy varme, i 2-3 minutter. (min kylling er ferdig kokt, har den derfor i på slutten)

Ha purre, paprika og gulrot i gryta, og fres et par minutter. Tilsett currypaste, og rør i 1.minutt.

Hell over kokende hønsebuljong, og la suppa småkoke i 5 minutter, eller til kyllingbitene er gjennomkokt. (Om du bruker filet)Rør inn kokosmelk eller crème fraîche og persille.

(Det er nå jeg har den ferdigkokte kyllingen i.)

For litt mer sting i suppen kan du også tilsette litt finhakket chili.
Da er det bare å servere. Jeg har en liten skje med rømme på tallerken også. Og hvitløksbaguetter er jo nesten et must som tilbehør. 

0
Feed

Skriv en kommentar