02/03/2025 av Tom Martin 1 Kommentar
Laksepakker
Dette er en nydelig laksepakke med vårt eget krydder Gladlaksen. Gladlaksen er fiskekrydder til rød fisk som laks, ørret og røye. Disse pakkene kan lages i ovn, på bål eller på grillen. Steketid varierer etter tykkelse på fisken, men 12-15 minuttet bruker å holde. Lager du på bål eller grill, må du bruke aluminiumsfolie. Men inne i ovn kan du bruke bakepapir eller matpapir til innpakning. Surr sammen åpningen med en hyssing. Det ser litt penere ut når du serverer det. Server med kokte eller stekte poteter, og rømme
Du trenger
(Til 4 personer)
800 gram laksefilet uten skinn og bein
4 ss smør eller margarin
2 ts Gladlaksen
Litt salt etter ønske
3 vårløk
0.5 stk rødløk
Litt frisk gressløk
Slik gjør du
Skru ovnen på 200 grader
Kutt opp løk i strimler og vårløk på skrå
Kutt opp laksen i ca. like store biter
Finn fram bakeark på ca. 25•25 cm eller alu.folie
Fordel fisken midt på bakearket
Krydre med Gladlaksen og litt salt
Fordel grønnsakene, smør og gressløk over fisken
Pakk igjen pakkene. Bruk hyssing om du bruker bakepapir slik jeg gjør her
Ha pakkene i en ildfast form og sett de i ovnen
Steketiden er ca. 12-15 minutter. Varierer litt etter tykkelsen på laksen.
Da er det bare å servere
Kommentarer
26/05/2025 av Per Arne Skille
Er sikkert godt, men tar heller en biff. Myndighetene sier vi bør spise mer fisk, men det du serverer der, koster mer enn en okse-ytrefilet. Helt latterlig og helt usannsynlig høye priser på fisk nå…
Skriv en kommentar