04/05/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Lammeskank
Lammeskank er utrolig god mat, men de trenger god tid i ovnen. Man kan ha de grønnsaker
man ønsker i gryta. De får en fantastisk god smak. Du kan også ha i øl, hvitvin, rødvin,
hakkede tomater etc. etter ønske. Jeg lager en litt annen variant her. Jeg har pastinakk og
potet i gryta. Og de lager jeg enkel puré/mos av rett før servering. Jeg krydrer skankene med
vårt eget lammekrydder i denne oppskriften, men du kan bruke kun salt og pepper om du
ønsker.
Jeg lager 3 lammeskanker i denne oppskriften. Du kan bruke både leirgryte, jerngryte,
UltraPro eller ildfast form med folie over når du lager disse.
Du trenger
(Til 3 personer)
3 lammeskanker
Smør til steking
Lammekrydder «Bæ bæ lille lam»
Salt
500 gram pastinakk
300 gram potet
5 dl lammekraft
1 ss smør
Salt og pepper etter smak
Slik gjør du
Når du bruker vårt lammekrydder, så krydres skankene kvelden før. Jeg krydrer først med litt
kvernet salt, så strør jeg godt med lammekrydder på alle sider. Maserer det litt inn. Skankene
står i kjøleskapet over natta. Ta de ut en time før du skal starte med maten. Slik at de blir litt
romtemperert.
Skrell og kutt opp pastinakk og potet i mindre biter.
Fres grønnsakene lett i gryta med litt smør. De skal ikke bli brun, bare litt gyllen.
Brun skankene fort i en stekepanne med smør. Legg de så over i gryta sammen med
grønnsakene. Kok gjerne ut stekepannen med litt vann og ha de også i gryta
Ha kraft i gryta. Sett på lokk og inn i ovnen på 150 grader i ca. 2.5 time
Når gryta har stått ca. 2.5 time tar du den ut. Løft forsiktig ut skankene og la de hvile litt. Sil
av kraften i en egen kasserolle. Grønnsakene har du i en annen kasserolle.
Jevn til kraften med maizena eller brun jevning om du ønsker.
Grønnsakene moses med en potetmosen eller stavmikser. Ha i en spiseskje smør og smak til
med salt og pepper
Strø over litt lammekrydder på skankene før servering, eller litt friske urter
Kommentarer
Skriv en kommentar